Ista tvrtka poslovala s Cvikom i Ministarstvom pravosuđa!

USKOKOVA tužiteljica Natalija Petković danas je izazvala provalu smijeha u velikoj dvorani splitske Palače pravde. Premda se sudi Cviku i njegovoj ekipi za dilanje heroina, tražila je od svjedoka Hrvoja Balaška iz tvrtke AVC da objasni što zna o nestanku video linka sa splitskog Županijskog suda, kojeg je njegova firma prodala Ministarstvu pravosuđa.

Balaško nije mogao vjerovati što ga Petkovićka pita, a smisao pitanja nije bio najjasniji ni sudskom vijeću. Sudac Zoran Matulović zabranio je pitanja koja nemaju veze s postupkom, no Petkovićka je inzistirala da se sve to skupa uvede u zapisnik.

Cvik se svjedocima ispričao zbog neugodnosti

Video link vrijedan 200 tisuća kuna nestao je, inače, sa suda prije par godina dok je njime upravljala v. d. predsjednice Marica Šćepanović. Posudili su ga s Pravosudne akademije, a nestanak je zamijećen nakon što se sud s Dračevca vratio u obnovljenu zgradu. Podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja, no istraga dosada nije dala rezultata.

Balaško je, inače, pozvan na sud, jer je njegova tvrtka AVC-Boat Cvikovoj tvrtki Rinker prodala gliser za 50 tisuća eura. Plovilo je, međutim, ostalo u Njemačkoj, o tome je Balaško doznao od špeditera.

Svjedočila je i Ana Radojević, koja je Cviku iznajmila stan u Cavtatu. Uredno joj je plaćao najamninu, sve je bilo u redu, čak je i staru perilicu zamijenio. Kad je pukla afera, Radojevićka je dobila otkaz u lokalu u kojem je radila, a imala je još neugodnosti.

Problema je imao i Balaško, pa im se Cvik ispričao za sve nevolje.

Pročitajte više