Istarska županija osigurala više od 330.000 eura za četiri doma za starije osobe

Foto: Pixsell/Srecko Niketic

Istarska županija osigurala je gotovo 334 tisuće eura za provedbu plana sufinanciranja četiri doma za starije osobe čiji je osnivač, a namijenjeni su za isplate plaća i materijalnih prava radnika u 2023. godini, priopćeno je danas iz ureda istarskog župana. Ugovore je potpisao istarski župan Boris Miletić zajedno s ravnateljicama Doma za starije osobe "Alfredo Štiglić" u Puli, Doma za starije osobe "Domenico Pergolis" u Rovinju, Doma za starije osobe Novigrad i Doma za starije osobe Raša. 

"Dužnost je svake zajednice brinuti o osobama treće životne dobi, što upravo čini i Istarska županija koja trenutno sufinancira izgradnju domova za starije u Labinu i Pazinu, s 50 posto ukupne investicije, kao i dogradnju onog u Buzetu" - rekao je župan Miletić.

"Starije osobe nositelji bogatstva iskustva i mudrosti"

Podsjetio je kako je Istarska županija nedavno predstavila projekt dogradnje i proširenja Doma Alfredo Štiglić u Puli, a početkom mjeseca je potpisan i Ugovor o sufinanciranju ugradnje dizala u Domu za starije u Raši, za što je iz županijskog proračuna osigurano dodatnih 236 tisuća eura. 

"Starije osobe nositelji bogatstva iskustva i mudrosti i zaslužuju imati najbolje moguće uvjete tijekom svog boravka u domovima za starije", poručio je Miletić. 

157.836 eura za pulski Dom za starije osobe "Alfredo Štiglić" 

Predstavnici svih potpisnika ugovora istarskih domova za starije zahvalili su županu i Istarskoj županiji na stalnoj pomoći i potpori koja je iznimno važna za pravilno funkcioniranje i osiguravanje podizanja kvalitete kako za radnike, tako i za korisnike domova. 

Pojedinačno, Istarska županija je osigurala sredstva u iznosu od 157.836 eura za pulski Dom za starije osobe "Alfredo Štiglić" Pula, 80 tisuća eura za Doma za starije osobe "Domenico Pergolis" u Rovinju, 50 tisuća eura za Dom za starije osobe u Novigradu i 46 tisuća eura za Dom za starije osobe u Raši. 

Pročitajte više