Istraga smrti Ane Vuković: Ubio majku pa ručao s bratom?!

DAMIR VUKOVIĆ, osumnjičeni za ubojstvo majke, 74-godišnje Ane Vuković, rastao se 26. siječnja na dan ubojstva s njom pred neboderom u Savskoj ulici. Pomogla mu je da u automobil smjesti stari jogi koji je odbacio na otpad. Majka je krenula u stan rođakinje Anđe Vuković u Vinkovačkoj ulici, do kojeg ima nekoliko minuta hoda.

Pio pivo pa ubio majku?

Sin joj je, pak, otišao na pivo u obližnji dućan. Tamo su ga sve do nekih 15 minuta do podneva vidjeli ljudi. Oko podneva čuo se s bratom Mirkom. Pozvao ga je na ručak. Otprilike u isto vrijeme, negdje između 11 i 12 sati, susjed u Vinkovačkoj ulici čuo je ženske jauke i lupanje po radijatoru u stanu Anđe Vuković. Provirio je kroz špijunku, ali nikoga nije vidio.

Poslije 13 sati braća su se našla na ručku u stanu osumnjičenog u Savskoj ulici, u kojem je živio s majkom. To je rekonstrukcija zbivanja koja su prethodila mučkom ubojstvu Ane Vuković temeljena na iskazima svjedoka, koji su proteklih dana saslušani u splitskom istražnom centru. 

Odao ga otisak

Osumnjičenog je odao svježi otisak u kupaonici u kojoj je nađena njegova majka s prostrijeljenim prsima. Policiji je kazao da u stanu nije bio godinu i pol, a otisak mu je pronađen na pločicama kraj kade te na ulaznim vratima stana. Ubojica je, inače, bio vrlo pedantan, pokupio je zrna i čahure, a pištolj (još uvijek) nije nađen. Istražuje se je li ubojstvo motivirano imovinskom koristi, s obzirom na to da je stan u kojem su pokojnica i osumnjičeni živjeli trebao pripasti njemu nakon njene smrti.

Pročitajte više