VIDEO Istraga zbog smrtnih slučajeva u domu za starije na Floridi nakon uragana Irme

Screenshot: YouTube
 
POKRENUTA je kriminalistička istraga zbog smrti osam osoba u domu za starije osobe na Floridi koji je ostao bez struje nakon što je uragan Irma pogodio to područje, izvijestile su u srijedu lokalne vlasti.  
 
Podaci objavljeni u srijedu govore o ukupno 81 poginuloj osobi zbog uragana. Na Floridi je stradalo najmanje 29 ljudi, a najviše smrtnih slučajeva bilo je na Karipskim otocima. Počinjena šteta još se procjenjuje.
 
Osim velikih poplava diljem Floride i velike materijalne štete, glavnu poteškoću predstavljao je nestanak struje bez koje je zbog uragana u početku ostalo više od polovine Floride te savezne države. Na Floridi i u susjednim državama gotovo pet milijuna kuća i tvrtki još u srijedu nije imalo struje, dok ih je u ponedjeljak bilo 7,8 milijuna.
 
Dom nije bio na listi prioriteta za opskrbu energijom
 
Nestanak struje imao je tragične posljedice u domu za starije sjeverno od Miamija. Troje štićenika pronađeno je mrtvo u srijedu u zamračenom objektu koji je ostao bez klimatizacije, a još ih je pet kasnije umrlo u obližnjoj bolnici, rekli su dužnosnici.
 
"Zgrada je zapečaćena i vodimo kriminalističku istragu", potvrdio je novinarima u srijedu šef lokalne policije Tomas Sanchez. Zbog istrage evakuirano je više od 100 štićenika toga doma.
 
Distributer Florida Power & Light izvijestio je kako im taj objekt nije bio na listi prioriteta za opskrbu energijom.
 
"Neću odustati dok ne dobijem odgovore o tome kako je došlo do ovog tragičnog događaja", izjavio je guverner Rick Scott, koji smatra da nisu poduzete sve mjere opreza kako bi štićenici takvog objekta bili sigurni.
 

Pročitajte više