"Istraturist": Danas nema novooboljelih

UPRAVA umaškog "Istraturista", u sastavu kojeg je hotel "Istra", u kojem su u tijeku vikenda u dijela gostiju utvrđene probavne smetnje, priopćila je kako danas nema novih slučajeva liječnićkih intervencija.

U priopćenju se navodi kako je u tijeku vikenda u hotelu "Istri" boravilo 1700 gostiju od kojih 1400 sudionika športskih igara bankovnih djelatnika iz Slovenije. Po podatcima hitne medicinske službe umaškog Doma zdravlja, dodaje se u priopćenju, zbog probavnih smetnja medicinsku pomoć zatražilo je 29 osoba koji su nakon ambulantne obradbe pušteni i nitko od njih nije hospitaliziran.

Odmah nakon primitka obavijesti odgovorni u "Istraturistu" zajedno sa sanitarnim službama poduzeli su sve mjere zaštite i prevencije, raskužili su sve prostore te su uzeti uzorci za sve potrebne analize. Očevid su obavili predstavnici higijensko-epidemiološke službe u Umagu, sanitarne inspekcije i pulskoga Zavoda za javno zdravstvo.

"Kako još nemamo službeni nalaz o analizama Zavoda za javno zdravstvo, ne možemo izdati službenu izjavu o uzroku tegoba naših gostiju", kaže se u priopćenju i dodaje se kako od gostiju koji su zatražili medicinsku pomoć još osmero nalazi u hotelu i osjećaju se dobro. Ističe se kako je "Istraturist" na temelju razgovora s organizatorom natjecanja bankovnih djelatnika obaviješten kako je stanovit broj slovenskih gostiju zatražio medicinsku pomoć u Sloveniji.

Pročitajte više