Istražitelj za zrakoplovne nesreće posumnjao da mu je pod automobil podmetnuta bomba

GLAVNI državni istražitelj za zrakoplovne nesreće pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Dinko Vodanović, jutros je primijetio nepoznati predmet kraj njegovog vozila te je posumnjao da mu je pored automobila podmetnuta bomba zbog čega je pozvao policiju.

Vodanović ovu informaciju nije htio komentirati. Njegova suradnica iz odjela javila se na njegov mobitel i rekla nam kako Dinko Vodanović nema nikakvih komentara.

U policiji smo dobili potvrdu da je jutros zaprimljena dojava na koju je intervenirala ekipa protueksplozijskog odjela, međutim eksplozivna naprava nije pronađena. Dojavu je uputio hrvatski državljanin (1951.) iz Zagreba, vlasnik osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, doznajemo u policiji.

Vodanoviću prijetili prošli mjesec

Dinko Vodanović je 19. veljače primio prijeteće sms poruke, a ispred vrata njegovog stana je ostavljen metak. Slučaj nije odmah prijavio policiji već se na to odlučio nakon što ga se po pojedinim medijima počelo prozivati zbog istrage oko uzroka pada vojnog helikoptera u Vukovaru.

U srpnju prošle godine posebno povjerenstvo za vukovarsku helikoptersku nesreću je priopćilo da je istragom utvrđeno da je za nesreću kriva spužva koja je ilegalno ugrađena u plafon putničke kabine helikoptera.

Podsjetimo, u nesreći koja se 9. srpnja 2007. godine dogodila u krugu vojarne vukovarske 204. brigade poginulo je troje dočasnika Hrvatske vojske, stožerni narednik Juraj Ruškač, skupnik Vjekoslav Ljubo te desetnica Ljubica Perišić.

R.I.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više