Istražni zahtjev protiv oca koji je premlatio jednomjesečnog sina

Županijski državni odvjetnik u Čakovcu Daroslav Mesarov na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da je odvjetništvo podnijelo istražni zahtjev protiv Mikelea Pongraca (31), osumnjičenog da je premlatio svog jednomjesečnog sina.

Pongrac je sinoć uhićen zbog osnovane sumnje u pokušaj teškog ubojstva i nasilničko ponašanje u obitelji.

Danas je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu gdje ga je saslušala istražna sutkinja Nevenka Bogdanović.

Županijski državni odvjetnik Daroslav Mesarov rekao je da županijsko odvjetništvo traži i pritvor za osumnjičenog Pongraca.

"Pritvor smo zatražili jer je riječ o izrazito teškim kažnjivim djelima. Smatramo da bi osumnjičeni otac mogao utjecati na dosadašnje iskaze svjedoka, ponajprije svoje 21-godišnje supruge Martine. Postoji i bojazan da bi i dalje mogao biti nasilan s obzirom na to da je tijekom prošle godine, ali i kobne večeri suprugu prebio rukama i željeznom šipkom", naveo je županijski državni odvjetnik Daroslav Mesarov.

Predviđena kazna za pokušaj teškog ubojstva je od osam godina do dugotrajnog zatvora, a za nasilničko ponašanje u obitelji do tri godine.

Prema policijskom izvješću Mikele Pongrac (iz Donjeg Mihaljevca), osumnjičen je da je 9. veljače u alkoholiziranom stanju pretukao svog jednomjesečnog sina koji se zbog višestrukih teških ozljeda glave nalazi na liječenju u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

Zlostavljanje u obitelji prijavila je majka 11. veljače policijskoj postaji u Zaboku.

Neposredno prije jučerašnjeg uhićenja Mikele Pongrac u svojoj je kući u Donjem Mihaljevcu izjavio je da se ničega ne sjeća jer je bio pod jakim utjecajem alkohola i tableta za smirenje te kako misli da nije ozlijedio svoje dijete.

(Hina) xvhac ydd

Pročitajte više