Istražuje se tko je otkrio tajni iskaz u "slučaju Glavaš"

NAKON što je "Večernji list" danas prenio dio sadržaja tajnog iskaza svjedoka u istražnom postupku protiv Branimira Glavaša zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je od policije da otkrije tko je povrijedio tajnost postupka.

Državno odvjetništvo traži od zagrebačke policije da prikupi potrebne obavijesti i podatke te poduzme druge mjere zbog osnovane sumnje da je počinjeno kažnjivo djelo povrjede tajnosti postupka, objavljeno je danas na internetskim stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH).

Odvjetništvo podsjeća da je istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda obvezao osobe koje su 20. srpnja bile na ročištu da su dužne čuvati kao tajnu sadržaj iskaza svjedoka.

No, kažu u Odvjetništvu, iz teksta koji je u "Večernjem listu" objavljen po naslovom "Glavaš neće u pritvor" neprijeporno proizlazi da je prenesen dio sadržaja iskaza svjedoka ispitanih nakon donošenja naloga o čuvanju tajne.

U "Večernjem listu" objavljen je dio iskaza dvojice svjedoka, ratnog generala Karla Gorinšeka i pukovnika Ivana Grujića, koji su ispitani 20. srpnja u istražnom postupku protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira, osumnjičenih za ratni zločin protiv civila u Osijeku 1991.

Pročitajte više