Italija otvara zasebni zatvor za transvestite

ITALIJA uskoro u mjestu Pozzale, blizu Firence, otvara zasebni zatvor za transvestite, uglavnom osuđene na kazne zatvora zbog šverca droge, ilegalnog posjedovanja opijata i prostitucije, prenosi danas britanski BBC.

Zgrada budućeg zatvora za transvestite bit će smještena u prostoru nekadašnjeg ženskog zatvora, koji se dugo godina gotovo nije koristio i u ovom trenutku ima samo dva zatvorenika. Udruge za zaštitu prava homoseksualaca i transrodnih osoba u Italiji pozdravile su ovu odluku zatvorskih vlasti, jer su do sada, uglavnom zbog vlastite sigurnosti, transvestiti kazne odrađivali pretežno u ženskim zatvorima.

Italija u ovom trenutku ima oko 60 zatvorenika koji se deklariraju kao transvestiti, a u novom će zatvoru biti smješteno njih 30-ak, najavile su vlasti.

Gay udruge su posebno pozdravile otvaranje ovog zatvora, zaključujući kako će on otvoriti mogućnost pružanja potrebne psihološke pomoći i podrške transvestitima. Uvjeti života u zatvoru su jako dobri, prenose i talijanski mediji, navodeći kako svaki od zatvorenika ima vlastitu ćeliju, po dolasku mu se radi osobni plan rada i boravka u ustanovi, a zatvor posjeduje i vlastitu biblioteku, rekreacijski centar, nogometno igralište i poljoprivredna zemljišta na kojima proizvodi maslinovo ulje i vino.
 

Pročitajte više