Italija s pozornošću prati događaje na Kosovu

TALIJANSKI mediji s velikom pažnjom prate razvitak situacije na Kosovu i danas svi listovi imaju na prvim stranicama izvješća o poginulima i ranjenima u neredima u Kosovskoj Mitrovici, te se posebno prati djelovanje talijanskih vojnika u toj regiji.

"Na Kosovu talijanski vojnici sada obavljaju akciju za najveću pohvalu. Njihova prisutnost nije uzaludna kakvom bi je netko htio prikazati", rekao je danas predsjednik Zastupničkog doma Pierferdinando Casini govoreći o stanju na Kosovu i ulozi talijanskih vojnika u mirovnim misijama. "Naši vojnici su u prvim redovima ne samo u Iraku, već i na Kosovu gdje je došlo do novog nasilja", rekao je Casini.

"Sa terorizmom se ne mogu stvarati paktovi", rekao je Casini danas u Montecitoriju, palači Zastupničkog doma, gdje je primio gradonačelnike gradova regije Umbrije koji su mu predali Benediktinsku baklju mira.

Talijanske agencije prenose da su talijanski vojnici na Kosovu bili primorani pucati, "ali samo u samoobrani", kako je kazao glasnogovornik talijanske vojske bojnik Sergio Tamai.

(Hina) xst ysb

Pročitajte više