Italija: U sudaru vlakova 18 poginulih

U SUDARU putničkog i teretnog vlaka u petak kod Bologne poginulo je namanje 18 osoba, a ozlijeđeno je više od 60 putnika, od kojih 5 ima teške ozljede.

Vatrogasci su iz olupina vagona izvukli već 15 leševa, a među poginulim osobama su i po dvojica vlakovođa iz svakoga vlaka. Do sudara, iz još nepoznatih razloga, došlo je u petak u 12,50 sati u mjestu Bolognina di Ronchi di Crevalcore, pokraj Bologne. Putnički vlak je krenuo iz Verone za Bolognu i kasnio je tri minute te se navodno trebao zaustaviti i propustiti teretni vlak. To je naime pravac s jednom prugom kojim voze teretni i lokalni putnički vlakovi.

Sudac istražitelj iz Bologne Enrico Cieri izjavio je da najvjerojatnije jedan od vlakova nije poštovao crveno svjetlo. Na cijelom prostoru oko Bologne vidljivost je slaba zbog guste magle, manja od 50 metara.

To je najteža željeznička nesreća u Italiji u posljednjih deset godina. Prva dva vagona putničkog vlaka su potpuno uništena. Spasitelji se pribojavaju da bi broj žrtava mogao biti i veći.

Pročitajte više