Iva Kvakić - Totalno drugačija saborska zastupnica: Slušam Hladno pivo, a ne stranačke direktive

Foto: Facebook

NAKON hrpetine ispraznih političkih obećanja i parola s kojima nas posljednjih mjeseci bombardiraju s HDZ-ove i SDP-ove fronte, u ovim parlamentarnim izborima sudjeluje i niz drugih stranaka od kojih su mnoge potpuno izignorirane od strane medija.

Jedna od njih je i stranka ZA Grad, čija je kandidatkinja na listi jedna potpuno drugačija političarka odnosno politička autsajderica koja je odlučila baviti politikom jer već godinama nema za koga glasati.

 
Iva Kvakić - totalno drugačija saborska zastupnica

Tko sam i zašto sam se odlučila politički aktivirati - upoznajte drugačiju saborsku zastupnicu. Onu kojoj je malo neugodno ispred kamere, ali radi na tome. Onu koja želi nove vrijednosti u Saboru, i bolje i pravednije društvo. Sa stavom. Bez kompromisa.ps znam da Zoki nije zastupnik ali je li bitno? :) pps neka prava idu US3, Herbieju i Pervanu, hvala što me nećete tužiti, jako cijenim vaš rad i na ovom ne zarađujem nego se trudim promovirati drugačije vrijednosti...

Posted by Iva Kvakić on Tuesday, October 20, 2015


Dosta joj je bahatih političara koji ne pričaju jezike i ne znaju nabrojati ni do pet

"Ja sam Iva Kvakić i bit ću saborska zastupnica stranke ZA Grad, potpuna sam autsajderica u politici i ne mogu više gledati saborske zastupnike koji ne znaju strane jezike, koji ne dolaze na posao, koji su bahati i nesposobni, koji gomilaju afere i koji čak ne znaju nabrojati ni do pet", započela je svoje predstavljanje u video spotu objavljenom na njenoj Facebook stranici.


Iva je magistrica je ekonomije, studirala je u Japanu i Njemačkoj, radila u Belgiji i Dublinu, a u Hrvatskoj je radila u međunarodnim zakladama i pisala europske projekte, organizirala glazbene festivale, proizvodila pivo i borila se za kvalitetniji život u Zagrebu.

Politikom se počela baviti jer nema za koga glasati

Politikom se nije mislila baviti, ali budući da već kaže, godinama nema za koga glasati, odlučila se i na taj potez.

Kaže kako ne zna nikog u Saboru tko nije dosadan političar, a da se bori za prava manjina i osobne slobode, za male poduzetnike, sekularnu državu, za manjine, za decentralizaciju uz neuhljebizaciju. Ne zna nikoga tko nije dosadan političar pun pustih obećanja, bez hrabrosti da to obećanja.

"Drugačija sam, vozim bicikl, a ne Audi, slušam Hladno pivo, a ne stranačke direktive, nemam jahtu nego zmaja. Iza mene su samo ljubavne afere", poručuje Iva u svom kratkom video spotu.

Za stranku ZA Grad tvrdi su svi njeni članovi ljudi odgovorni i aktivni u svojoj zajednici i da će biti jednako najbolji zastupnici/ce koje možemo imati.

"S obzirom na preferencijalno glasanje ja vodim osobnu kampanju, ako vas zanima nešto više o pojedinom kandidatu ZA GRAD u drugim izbornim jedinicama slobodno pitajte i oni će sigurno odgovoriti. Od svega što se dosad spominjalo, jedina stvar u kojem se neki ne slažu sa mnom je da je bezmesna prehrana nešto što bi trebalo aktivnije poticati. Ostalo više manje isto. Liberalne, progresivne, sekularne vrijednosti", napisala je Iva na Facebooku kao odgovor na pitanje zašto nitko s liste ZA Grad nije predstavljen u javnosti.

 

 
Ovo nije dosadni predizborni spot

Ozbiljne stvari mogu se reći na puno načina. Mi smo izabrali ovaj. #MožeBitiDrugačije #izboriHRDa li čuješ što ti želim reći?Da li kužiš smisao mojih riječi?Možda sam neobična, možda sam malo ludaMožda tek imam mudaOK politika ti baš i nije dragaAl ti si građanin i glas je tvoja snagaDaj da te oslobodim politike bez stavaKičmu ja uvodimIva je zakonAlternativa je Kvakić Iva, skroz pozitivaIva je zakonZaokruži, predzadnje skuži, priliku pružiMože boljeA ti to želiš, to jako želiš i zato ajmo Nešto novoOd starog bježi, u nama leži početak svježiAko kada biraš opet recikliraš, promjenu blokirašMože biti drugačijeNe emigriraj, participiraj, promjenu birajZA GRAD birajSamo nek jedna stvar nam svima bude jasnaDrugi pobjeđuju jer većina nije glasnaDosta je istih faca, daj traži nešto boljeI budi dobre volje jer sada stvarno možeš biratNe kalkulirat, il apstinirat, nego diktiratMožeš biratDosta je sranja, pogodovanjaZaokruži, predzadnje skuži!Disklejmer: Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976 based on fair use

Posted by Iva Kvakić on Wednesday, November 4, 2015

Pročitajte više