Ivan Đakić prenoćio u pritvoru

Foto: Facebook

IVAN Đakić noć je proveo u pritvoru. Do 11 sati trebao bi se pojaviti kod pritvorskog nadzornika, piše N1.

Nakon noći u pritvoru, Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika HDZ-a i čelnika Hvidre Josipa Đakića, čeka ispitivanje u Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.

Mlađi Đakić je, podsjetimo, objavio fotografiju na kojoj se vidi ustaša koji u ruci drži glavu mrtvog Srbina.

22-godišnji Đakić je sliku objavio na pravoslavni Božić, a fotografiju je prvi objavio Index.

Uz odvratnu fotografiju koja, prema onome što se može pronaći na internetu prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog zastupnika napisao: "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić".

"Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je Đakić Indexu.

"To nije moje mišljenje, to nisam ja, odgojen sam da uvažavam sve ljude, te mi zaista nije bila namjera širiti govor mržnje", kazao je Đakić jučer, a njegove riječi prenio Media servis na svom Twitteru.

Ivan Đakić jučer je napustio HDZ, a osuda je stigla i od Josipa Đakića, mladićeva oca.

"U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak, a poslanoj Hini.

Pročitajte više