Ivan Dvorski - Psiho seli u pulski zatvor Petraču i Babi Abdiću

TROSTRUKI ubojica iz Rijeke, Ivan Dvorski zvan Psiho, prebačen je prije desetak dana u pulski zatvor iz sigurnosnih razloga i to zato što se ta ustanova može podičiti adekvatnim smještajem za najbrutalnije zločince, javlja Glas Istre.

Dvorski je u Pulu prebačen netom nakon što mu je Vrhovni sud odbio žalbu i potvrdio dosuđenu kaznu od 40 godina, a formalno mu je to rješenje predano koncem prošlog tjedna. Budući da je dobio maksimalnu kaznu zatvora, Dvorski se ima pravo još jednom žaliti na presudu, a ishod će prema svemu sudeći dočekati u Puli.

Podsjetimo, nepravomoćno ga je na maksimalnu kaznu osudila Ika Šarić i to zbog ubojstva Đanija Vukoše (42), njegove nevjenčane supruge Mirjam Švaljek (21) i Đanijeva oca Benita Vukoše (74) u stanu na 12. katu nebodera na Vežici u ožujku 2007. godine. Njegovi pomagači Luka Obrovac i Rene Ljubojević kažnjeni su s osam, odnosno šest godina zatvora, što je također potvrdio Vrhovni sud.

Na sudu je dokazano da su upali u stan žrtava kako bi ih opljačkali, no, pljačka nije tekla po planu, pa je Dvorski pucao u obitelj i zapalio stan kako bi prikrio tragove.

Sada će u svom neposrednom okruženju imati prilike družiti se s otmičarom Hrvojem Petračem i ratnim zločincem Fikretom Abdićem - Babom, koji mora odležati maksimalnih 20 godina zbog osnivanja logora i nehumanog postupanja prema logorašima i neistomišljenicima u takozvanoj Autonomnoj Pokrajini Zapadnoj Bosni.

Pročitajte više