Ivan Jakovčić odlikovan najvećim austrijskim odlikovanjem

IVAN JAKOVČIĆ, istarski župan odlikovan je jednim od najvećih austrijskih odlikovanja za "gradnju mostova, za povezanost i suradnju između država, naroda i regija". "Austrija i Hrvatska imaju jako dobru bilateralnu suradnju, a uskoro će Hrvatska biti naš partner u EU-u", rekao je austrijski ministar vanjskih poslova, Michael Spindelegger.

Visoko zlatno odličje dodijelio je Jakovčiću austrijski predsjednik Heinz Fischer u ponedjeljak poslijepodne u austrijskom ministarstvu vanjskih poslova u Beču.

 "Hrvatska je država s europskim vrijednostima"

Istarski župan se zahvalio na odličju te je kazao da je gradnja mostova između država, naroda, regija i institucija najbolje što jedan političar može učiniti. Jakovčić je dodao da je ovo odličje za njega obveza, ali i priznanje svima koji su pridonijeli gradnji mostova i suradnje između dvije prijateljske države i zaključio da je "Hrvatska država s europskim vrijednostima".

Naime, svečanost je održana u organizaciji austrijskog ministarstva vanjskih poslova i Instituta za europske regije iz Salzburga, kojem je Jakovčić suosnivač. Taj je institut na svečanosti obilježio pet godina od osnutka. Jakovčić je kazao da je "Hrvatska na putu u Europsku uniju te da joj je i dalje potrebna potpora Austrije". "Europa ne može imati rupu u trbuhu i biti potpuna bez Hrvatske" i bez susjednih zemalja, rekao je istarski župan.

Pročitajte više