Ivan Jakovčić: U kasnu jesen idemo na prijevremene izbore

PREDSJEDNIK IDS-a Ivan Jakovčić danas je izjavio kako je dobio naznake da će vjerojatno doći do prijevremenih parlamentarnih izbora, koji bi se mogli održati u kasnu jesen.

"Stoga smo 14. ožujka u Labinu dogovorili susret predsjednika SDP-a, HNS-a i IDS-a, na kojem ćemo dogovoriti politiku nove Vlade nakon pobjede na parlamentarnim izborima", kazao je na konferenciji za novinare danas predsjednik IDS-a, a nije želio otkriti tko mu je dao signal da će doći do izbora.

Kosor će koristiti završetak pregovora s EU-om i novac od turističke sezone

U Labinu bi se Jakovčić trebao susresti sa Zoranom Milanovićem i Radimirom Čačićem, a njegova stranka će predložiti model regionalizacije i fiskalne decentralizacije Hrvatske. Smatra kako će Jadranka Kosor željeti iskoristiti okončanje pregovora o ulasku u Europsku uniju, a da će nakon turističke sezone biti ubrizgana "financijska infuzija" proračunima i tvrtkama.

Jakovčić je spomenuo i da će premijerka željeti što bolje iskoristiti svoju veliku popularnost kako bi ostala na vlasti. "To može jedino ako nas pobijedi na idućim parlamentarnim izborima, u suprotnom, neće imati ozbiljnu političku budućnost", kazao je Jakovčić i dodao da se oporba treba dogovoriti i pripremiti da kvalitetnim izbornim programima bude jedina alternativa sadašnjoj vlasti.

Pozitivni pokazatelji za oporbu su ankete i predsjednički izbori

Kao prednosti oporbe, Jakovčić je istaknuo ankete u kojima SDP, HNS i IDS zajedno dobivaju više glasova od HDZ-ove koalicije, te predsjedničke izbore koji su pokazali da lijevi centar ima velike šanse na sljedećim parlamentarnim izborima.

Pročitajte više