Ivica Dačić: Pola srpskih nogometnih klubova vodi mafija

SVAKI kriminalac u Srbiji ima po jedan ili više klubova i sad se pravimo ludi zašto su političari u klubovima", kazao je u intervjuu za srbijanski Alo ministar policije i šef Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić. Ministar se pita kako onda očekivati da navijači budu bolji od uprava.

"Danas se ne zna čiji su klubovi. Prije početka ovog prvenstva htio sam održati sastanak predsjednika klubova, ali kad sam vidio tko sve treba doći na taj sastanak, otkazao sam ga. Pola njih je u bijeloj knjizi organiziranog kriminala. Hoćemo li takve uprave klubova ili one koje bi imale društveni ili državni utjecaj?" izjavio je ministar Dačić.

Dačić: Kod mene nitko nije privilegiran

Dodaje kako je poznavao neke od navijača, ali da bez obzira na to nitko od njih kod njega nije privilegiran. "Ne mogu reći da poznajem vođe navijača. Poznavao sam ih, ali to je bilo prije više od 10 i 15 godina", kazao je Dačić dodajući kako se ne treba boriti protiv navijača, već protiv huligana i kriminalaca. "Na ulici više ne znate kome smijete pružiti ruku. Nemam kompjuter u glavi da znam je li netko počinio neko krivično djelo ili prekršaj, pa da mu mogu pružiti ruku. Kod mene nitko nije privilegiran", kazao je.

Priznaje da je kod njega dolazio Vladan Lukić iz Crvene Zvezde i tražio da netko iz Socijalističke partije Srbije bude predložen u upravu kluba kako bi pomogao klubu, no, kaže, SPS nema nikakvih interesa da vođe stranke budu u upravama klubova. "Bio sam predsjednik klubova i znam da ne postoji nikakva korist, već samo obaveze", zaključio je Dačić.

Pročitajte više