Iz 28 kladionica u Zagrebu odnio više od 275 tisuća kuna

ZAGREBAČKA policija uhitila je 33-godišnjaka osumnjičenog da je od veljače do rujna ove godine iz 28 sportskih kladionica opljačkao više od 275 tisuća kuna koje je, kako tvrde, potrošio na heroin i kokain.

Većinu kladionica 33-godišnjak je orobio prijeteći bombom ili plastičnim pištoljem, no, pretragom njegova stana policija nije pronašla oružje, ali ni novac. Pronađena je tek manja količina kokaina.

Policija tvrdi da je osumnjičeni opljačkao 13 kladionica na Črnomercu, deset na Trešnjevci, tri na Trnju i po jednu u Maksimiru i Novom Zagrebu.

Najviše sreće razbojnik je imao kada je iz kladionice izašao s više od 75 tisuća kuna, dok mu je najmanji plijen iznosio oko 800 kuna.

"Akcije" je uglavnom odrađivao poslijepodne, na način da bi maskiran ulazio u kladionica te uz prijetnju ručnom bombom ili pištoljem od zaposlenica tražio da mu predaju sav novac. Potom bi im zapovjedio da legnu na pod, što bi one uglavnom i učinile, a on se s otuđenim novcem i oružjem pješice udaljio iz kladionice.

"Motiv izvršenja navedenih kažnjivih djela bio je potreba za pribavljanjem novca za kupnju opojnih droga, uglavnom heroina i kokaina", navodi se u službenom policijskom izvješću.

Muškarac je otkriven nakon razgovora s orobljenim djelatnicama, analize videosnimaka opljačkanih kladionica i ctreža, odnosno fotorobota.

No, prvi kontakt s policijom razbojnik je imao zbog sasvim drugog nedjela; početkom listopada uhićen je zbog zlouporabe droga. Određen mu je i pritvor koji još uvijek traje, a o njegovom su uhićenju obaviješteni i policajci koji su radili na razbojstvima, pa su uz sudsku dozvolu 33-godišnjaka izvodili iz zatvora i "nad istim vršili kriminalističku obradu".

Pročitajte više