Iz broda potonulog na Dravi u Osijeku istječe nafta

TIJEKOM poslijepodneva u Osijeku je na Dravi potonuo turistički brod "Dora", hidrogliser dužine 26 metara, u vlasništvu tvrtke Osijek Koteks.

Uzroci potonuća još uvijek se ne znaju. Dojava o potonuću broda u osiječki je centar 112 stigla oko 17 sati. Voditelj sektora dravske plovidbe "Osijek-Koteksa" Zoran Sudar kaže kako će nadležne službe utvrditi razloge potonuća.

Iz motora i spremnika broda, koji je inače bio usidren na rijeci, istječe nafta.

Na teren su izašli vatrogasci, vodopravna inspekcija i policija. Vatrogasci su postavili brane, kako bi se spriječilo otjecanje nafte niz rijeku. U brodu navodno nije bilo više od 50 litara goriva.

Brod je registriran za 50 putnika, a u trenutku potonuća u njemu, prema dosadašnjim informacijama, nije bilo nikoga. Turistički je brod plovio Dravom do Dunava.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, koji je posjetio mjesto nesreće, kazao je kako se razmjer ekoloških posljedica za sada ne može procijeniti, ali da je moguće da će biti štete za biljni i životinjski svijet u Dravi. Dodao je kako će nadležne službe provjeriti je li brod smio biti usidren na mjestu gdje je potonuo.

K.C.

Pročitajte više