Iz Gaze evakuirano 15 hrvatskih državljana

Foto: EPA

Petnaest od dvadeset i troje hrvatskih državljana koji su se prijavili za evakuaciju iz opkoljene Gaze prešlo je granični prijelaz Rafah između Gaze i Egipta, javlja HRT.

U Gazi je, prema podacima Ministarstva vanjskih i europskih poslova, ukupno 47 hrvatskih državljana, a samo 23 zatražilo je da ih se evakuira.

"Tamo je od jutros preuzeto 11 hrvatskih državljana. Svi su manje-više u dobrom stanju. Svi su zabrinuti, ali njihov trenutačni problem je u rješavanju", kazao je za HRT veleposlanik RH u Egiptu i Afričkoj uniji Tomislav Bošnjak.

Još 12 hrvatskih državljana čeka prelazak

Dodao je kako će oni biti prevezeni u Kairo, gdje će ih pregledati liječnik. Dobit će smještaj dok ne bude moguć njihov prijevoz u Hrvatsku.

"Imamo još 12 hrvatskih državljana čiji se prelazak očekuje, a na graničnom prijelazu Rafah čekaju ih predstavnici veleposlanstva. Optimisti smo da će se sve riješiti tijekom današnjeg dana. Međutim ne možemo biti sigurni da će se to i dogoditi. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da svi naši građani budu repatrirani u što kraćem roku", naglasio je veleposlanik.

Pročitajte više