Iz pritvora pušten mladić s Paga koji je troje prijatelja odvezao u smrt

MLADI vozač s Paga, koji je 23. travnja na izlazu iz Povljane u Citroenu skrivio nesreću u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja, danas je odlukom Županijskog suda u Zadru pušten iz pritvora.

O nesreći koju je skrivio 22-godišnji Tonči Stupčić jučer su na sudu svoje iskaze dali paški policajac, dva mještana i 19-godišnji Dario Škoda, koji je jedini, uz vozača, preživio tragediju na povljanskoj cesti.

Stupčić neće iznositi svoju obranu

Neslužbeno se doznaje kako Stupčić u istrazi neće iznositi svoju obranu. Nekoliko dana nakon nesreće je istražnom sucu rekao kako bi više volio da je on mrtav nego njegovi prijatelji. Stupčić je u trenutku nesreće imao 0,8 promila alkohola u krvi, a izvan ceste je završio zbog prebrze vožnje. Nakon izlijetanja s ceste se Citroen nekoliko puta prevrnuo.

Suočen s činjenicom da je ubio svoje troje prijatelja, ukrao je policijski automobil s mjesta nesreće i iz obiteljske kuće uzeo lovačku pušku. Otišao je na plažu u Povljani gdje je prijetio da će se ubiti, a i ispalio jedan hitac u zrak. U prometnoj nesreći su poginuli 19-godišnja Martina Škoda, 21-godišnji Ante Pogorelić i 24-godišnji Marin Orlić.

Pročitajte više