Iz Pule odsad možete letjeti u Švicarsku

U PULSKOJ Zračnoj luci večeras je sletio zrakoplov CS 300 SWISS, kompanije Swiss International Air Lines (SWISS), što je ujedno bilo i službeno otvaranje nove izravne linije na relaciji Pula - Ženeva.

Prema najavljenom redu letenja, na relaciji Pula - Ženeva i obrnuto moći će se letjeti svake subote do 1. rujna, a u Pulu je prvim letom u subotu doputovalo 72 turista koji će  odmor provesti u Istri.

Direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo novinarima je istaknuo kako je upravo jačanje švicarskog tržišta bio jedan od prioriteta u njihovom poslovanju s obzirom na to da se, kako je rekao, "Švicarska snažno diže" u prilog čemu je i nova linija Zürich - Pula koja ide dva puta tjedno, kao i postojeća linija prema Baselu. 

"Već dugi niz godina naša zračna luka služi i kao trening centar za više zrakoplovnih kompanija iz Europe, a među njima je i naš stari partner SWISS. Vrlo smo ponosni što je obuka pilota na novi tip zrakoplova Serije C dijelom bila u Puli. Sada napokon taj zrakoplov dolazi i na komercijalnom letu s putnicima i na taj način je približio našu Istru tom zahtjevnom tržištu" - poručio je Radmilo.

Inače, švicarska zrakoplovna kompanija Swiss International Air Lines uvođenjem ove nove linije potvrdila je uspješno realiziranu poslovnu suradnju s pulskom Zračnom lukom. Zrakoplovna kompanija SWISS leti iz Züricha i Ženeve u više od  100 odredišta u 43 zemlje i godišnje preveze više od 16,5 milijuna putnika vlastitom flotom koja raspolaže s više od 90 zrakoplova.

Pročitajte više