Izborna skupština zadarskog DC-a - prelazak HSLS-ovaca u DC

Na večerašnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini zadarskoga Demokratskog centra, u radu koje je sudjelovala i predsjednica stranke Vesna ŠkareOžbolt, za predsjednika je jednoglasno izabran Željko Marić, donedavno predsjednik zadarskog ogranka HSLSa.

Kako se čulo na večerašnjoj sjednici, zajedno s Marićem iz HSLS-a u Zadru DC-u je pristupilo 111 članova, što je bio i povod sazivanja izvanredne skupštine zadarskog DC-a.

Predsjednica stranke Škare-Ožbolt rekla je nazočnima na skupštini da podupire zadarski DC u odlučnosti da sudjeluje u životu grada Zadra. DC nastoji promicati politiku kao djelatnost u kojoj se traži poštenje i rad, rekla je.

Govoreći u nastavku o suradnji Hrvatske s Haaškim sudom, predsjednica DC-a i ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt istaknula je da suradnja s tim sudom nije ni izdaja ni bauk.

"Sami smo htjeli taj sud da odredi pravdu. Naši su generali otišli dragovoljno i nema potrebe danas da sami sebe uvjeravamo u istinu o Domovinskom ratu. Važno je da u istinu uvjerimo sud. Sve neprihvatljive dijelove optužnice treba srušiti i pokazati da se Hrvatska mora i može braniti istinom", rekla je Vesna Škare-Ožbolt.

Istaknula je da je Vlada, ali i DC, inicirala utemeljenje međunarodnog stručnog tima u sastavu kojega će biti živi svjedoci razdoblja Domovinskog rata. Svi koji su pisali o tom vremenu bit će pozvani kao svjedoci u korist Hrvatske, istaknula je ministrica pravosuđa.

(Hina) xima yvkn

Pročitajte više