Izborni stožer J. Kosor: Mesić ima donatore iz stranih zemalja

IZBORNI stožer HDZ-ove kandidatkinje Jadranke Kosor u cijelosti odbacuje, kako je naveo, podmetanja iz stožera Stjepana Mesića izrečena na današnjoj tiskovnoj konferenciji, istaknuvši da kampanju gospođe Kosor isključivo financira samo HDZ.

"Upravo suprotno od neistinitih tvrdnja gospođe Štefanije Balog, a radi istinita informiranja javnosti, ponavljamo da kampanju gospođe Kosor financira samo HDZ, što je jasno navedeno u Izvješću o financiranju Državnom izbornom povjerenstvu", stoji u priopćenju.

Tvrdi se da "suprotno od stožera Stjepana Mesića, koji donatore ima i iz stranih zemalja, što je Zakonom o financiranju predsjedničke kampanje zabranjeno, u financiranju kampanje Jadranke Kosor nije prekršena niti jedna njegova odredba".

"Na popisu donatora kampanje Stjepana Mesića ima još zanimljivosti poput tvrtaka čiji su vlasnici sudjelovanjem u privatizacijskim malverzacijama stjecali bogatstva na štetu države i zaposlenika, onih koji su uništavali poduzeća ostavljajući radnike na cesti, ali i nekih tvrtaka čiji su vlasnici u zanimljivim poslovnim odnosima sa stranim državljanima protiv kojih se vode međunarodne istrage", stoji u priopćenju izbornog stožera J. Kosor.

Kako su priopćili, "nepoštivanja zakonskih odredaba na koje upozorava gospođa Balog ima, no gospođa je očito pogriješila adresu. Odgovor na pitanje tko ne posluje transparentno i u skladu sa zakonima laganim pretraživanjem podataka s Interneta ili pak izravnim upitom mogu se dobiti na adresi Perkovčeva 2, koja je ujedno i adresa sjedišta stožera Stjepana Mesića".

Voditeljica financija kampanje Stjepana Mesića Štefanija Balog danas je prozvala izborni stožer HDZ-ove kandidatkinje Jadranke Kosor, odnosno njegova direktora Ratka Mačeka zbog izjave da će objaviti imena donatora samo ako se oni s tim slože, što smatra podmetanjem hrvatskoj javnosti i najavom neprovođenja zakona koji nalaže da se moraju objaviti imena svih donatora. Konkurentski stožer prozvala je i da neistinito prikazuje iznos koji troši u kampanji.

Pročitajte više