Izgazio brata na smrt, obračun snimio mobitelom

Screenshot: Google Maps

U SPLITU je počelo suđenje Ozrenu Kokiću za ubojstvo brata Grozdana. Terete ga da ga je izgazio na smrt tijekom obračuna u Jelsi na Hvaru prošle godine. Grozdan je u teškom stanju prebačen u splitsku bolnicu. Umro je nakon par dana. Isprva se mislilo da je riječ o nesretnom slučaju, odnosno, da je fatalan bio njegov pad i udarac glavom o asfalt, no potom su se policiji javili svjedoci koji su vidjeli kako Ozren gazi brata i sve snima na mobitel!

"Muškarac s mobitelom snažno ga je gazio po trbuhu..."

Radi se o Nikoli Gamulinu i njegovoj djevojci Ivani Staničić, koji su dali svoje iskaze na početku suđenja. Ivana se s dečkom našla u kafiću u kojem radi. Pošli su do njene poznanice. Parkirali su i izašli iz Renaulta 4 kada su začuli povike "u pomoć". Vidjela je Grozdana Kokića kako maše macom i Ozrena koji je snimao mobitelom.

"Čovjek s macom pao je na leđa, muškarac s mobitelom ga je nekoliko puta snažno gazio jednom nogom po trbuhu. Vidjela sam da nepomično leži pa sam mislila uzeti prvu pomoć iz auta i pomoći mu, no nazvala sam oca mog mladića koji je vozač hitne pomoći. Muškarac koji je pao bio je pri svijesti, ispod glave sam vidjela krv, ovaj drugi je i dalje držao mobitel, mislim da je snimao, žalio se da mu je ruka ozlijeđena, ali normalno je hodao", kazala je svjedokinja. 

Htio brata udariti macom pa pao i udario glavom o asfalt...

Gamulin je vidio kako Grozdan zamahuje macom, a Ozren izbjegava udarce. Nekoliko puta udario je po Ozrenovoj bicikli. Kada je zamahnuo macom, držeći je s obje ruke iznad glave, Grozdan je izgubio ravnotežu i pao na leđa te udario glavom o asfalt, prisjetio se svjedok.

"Dok je Grozdan ležao na leđima, Ozren ga je nekoliko puta ugazio. Više od jednog, a manje od deset puta. Sve se brzo dogodilo pa nisam zapamtio. Gaženje je trajalo pola minute. Došli smo do Grozdana, nešto je govorio, ali ja ga nisam razumio. Ozren je hodao oko Grozdana i sve snimao na mobitel. Hodao je normalno, kazao nam je da ne diramo biciklu jer će doći policija", naveo je u svom iskazu Gamulin.

Suđenje se nastavlja za mjesec dana.

Pročitajte više