Izgled oblutka, tehnologija 21. stoljeća - Motorola Pebl

INSPIRACIJU za novog Motorolinog ljepotana dizajneri su pronašli u oblutku, što se naslućuje i iz samog imena modela (pebble - oblutak).

O ovom mobilnom telefonu teško je suditi samo po izgledu. Tek kad ga primite u ruku, znat ćete jeste li njegov obožavatelj. Dodir je važan faktor kod ovog telefona, jer njegov oblik i maska koja zbog obojenosti u mat boju prikriva činjenicu da je napravljena od metala ostavljaju izuzetno ugodan osjećaj u rukama podsjećajući na oblutak.

Središnji ekran mobitela je crne boje, i može prikazati do dvije linije teksta (rezolucije 32 x 64 piksela). Telefon je težak 110 grama i ima dimenzije 87x49x20 milimetara. 

Ekran Pebla podržava do 262.144 boje u rezoluciji 176 x 220 piksela (dimenzije su 30 x 38 mm). S Li-Ion baterijom kapaciteta 820 mAh telefon može raditi do 180 sati u mirovanju i do 4 sata ako se koristi za razgovore. Osim MP3 melodija, telefon podržava Bluetooth, GPRS, ima ugrađen program koji podržava POP3/IMAP4 protokole za elektronsku poštu, pregled zaglavlja poruka i skidanje cijelih poruka.

Pebl podržava i Java MIDP 2.0 tehnologiju za igrice i ima integriranu VGA kameru koja pored fotografiranja omogućava i snimanje video materijala (u 3 GP formatu).

Motorola Pebl će se naći na tržištu u tri različite boje: tamnocrvenoj, crnoj i tamno srebrnoj boji.

Standardni paket Motorole Pebl osim samog uređaja sadrži punjač, mini USB kabel, CD s punom verzijom Mobile Phone Tools, kožnom vrećicom i Bluetooth slušalicama.

Pročitajte više