Izjava biskupa Bogovića nakon presude gospićkoj skupini

U POVODU nepravomoćne presude trojici iz tzv. gospićke skupine, gospićkosenjski biskup Mile Bogović izjavio je danas Hini da najprije izražava svoje žaljenje što je u Gospiću i okolici stradalo, bez redovnog suđenja, više ljudi srpske nacionalnosti.

"Okolnosti u kojima se tada nalazio Gospić, kaže presuda, ne mogu opravdati ta stradanja. Konačni pravorijek još nije donesen. Niti imam pravo, niti želim donositi u pitanje ispravnost sudskog postupka. Sud je neke činjenice uzeo u pretres, a druge nije, sud je neke ljude dobio na obradu, a druge nije", istaknuo je biskup.

Kako napominje, "ono što ga posebno boli je činjenica da su na optuženičku klupu stavljeni branitelji Gospića prije nego njegovi napadači".

"Ne mogu shvatiti da i među njima nema krivaca. Ne tražim da se njih sada uhiti, ali imam pravo postaviti i sebi i hrvatskoj javnosti pitanje: je li trebalo uopće braniti Gospić i Hrvatsku ako na optuženičku klupu, u obranjenoj Hrvatskoj, stavljamo branitelje prije napadača", izjavio je.

Kako pojašnjava biskup Bogović, "time se ne želi postaviti iznad suda i politike, nego samo izraziti svoju tugu nad onim što nam se događa".

Pročitajte više