Izlaze novi detalji o ubojstvu Macolinog brata, poznat i identitet ubojice

Foto: Google Maps, lika-online

30-GODIŠNJEM Dušanu Deniju Vrhovcu, osumnjičenom za ubojstvo Franje Oreškovića, određen je jučer istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

> Riješeno ubojstvo Macolinog brata, policija uhitila 30-godišnjaka

30-godišnji ubojica navodno se iste večeri kada je ubijen Orešković sastao s njim kako bi mu vratio novac koji je od njega posudio. Umjesto da mu vrati posuđeni novac, Vrhovac je čekao pravi trenutak i upucao Oreškovića u potiljak. Da situacija bude gora, obitelji Orešković i Vrhovac navodno su bile vrlo bliske i u prijateljskim odnosima.

Podsjetimo, policija je prije dva dana objavila da je dovršila kriminalističko istraživanje oko ubojstva Franje Oreškovića te da je privela 30-godišnjeg muškarca kojeg sumnjiči za ubojstvo.

"Sumnja se da je 30-godišnjak u četvrtak, 21. travnja oko 21.05 u Lopudskoj ulici prišao 53-godišnjaku i ispalio hitac iz vatrenog oružja od kojeg je 53-godišnjak na mjestu preminuo.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu  u Zagrebu podnijeli posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave", priopćila je policija.

Podsjetimo, Orešković je, prema pisanju lokalnih medija, imao kaznenu evidenciju zbog narušavanja reda u alkoholiziranom stanju, a navodno je i kockao te imao dugove.

Pročitajte više