Izliječen treći oboljeli od koronavirusa u Hrvatskoj

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U HRVATSKOJ je 49 ljudi zaraženo koronavirusom. "Ulazimo u treću fazu obrane, u jaču aktivaciju zdravstvenog sustava", rekao je poslijepodne u nedjelju ministar zdravstva Vili Beroš.

Hrvatske vlasti u nedjelju su na gotovo cijelu Europu proširile krug zemalja iz kojih će se nakon ulaska u Hrvatsku morati u samoizolaciju na 14 dana, priopćio je MVEP, naglasivši da se mjera jednako odnosi na hrvatske i strane državljane.

Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 ljudi. Preporuka je da se javne priredbe sportskog ili zabavnog sadržaja ne održavaju (noćni klubovi, koncerti i sl.). Preporučuje se održavanje sportskih natjecanja bez gledatelja.

Izliječen treći oboljeli od koronavirusa

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak gostovao je jutros na HRT-u, gdje je potvrdio da je izliječena i treća osoba zaražena koronavirusom u Hrvatskoj.

Iz bolnice je, kako kaže, pušten pacijent iz Rijeke.

Podsjetimo, jučer je objavljeno kako je ozdravio i prvi oboljeli iz Rijeke. U Rijeci je ukupno sedam oboljelih, od toga je troje u bolnici.

"Jedan od te trojice, prvi pacijent, imao je poprilično ozbiljnu kliničku sliku s tipičnim znakovima Covid infekcije, upalu pluća. Danas smo dobili drugi negativni test za njega i očekujem da bi tijekom idućeg tjedna trebao biti otpušten. Nakon toga ide 15 dana u samoizolaciju kod kuće tako da budemo skroz sigurni. To je odlična informacija jer je pacijent s ozbiljnom kliničkom slikom izliječen", rekao je Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka.
 

Pročitajte više