izložba konja u sunji

U sklopu skorašnje proslave Dana općine i blagdana Svete Marije Magdalene, u Sunji je danas održana tradicionalna Konjogojska izložba hrvatskog posavca "Sunja 2003." na kojoj je sudjelovalo stotinjak uzgajivača iz nekoliko županija.

Izložba je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i šumarstva i pod stručnim vodstvom Hrvatskoga stočarsko-selekcijskog centra, a uzgajivači su izložili 46 omica, mlađih i starijih kobila, mlađih i starijih pastuha i devet posavskih zaprega. Izložbu je svečano otvorila saborska zastupnica i zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor.

Predsjednik organizacijskog odbora te izložbe, sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac čestitao je svim sudionicima na odazivu, a izaslanik ministra poljoprivrede i šumarstva, ravnatelj Hrvatskoga stočarsko-selekcijskog centra i zamjenik predsjednika organizacijskog odbora Krešimir Kuterovac je rekao kako Ministarstvo svojim pokroviteljstvom ističe da je posavski konj važan u poljoprivrednoj proizvodnji.

Na otvorenju izložbe govorila je i saborska zastupnica i glasnogovornica HSS-a Marijana Petir, koja je istaknula da je u Hrvatskome saboru zahvaljujući uzgajivačima prošao njezin amandman za premije za žensku ždrebac i za dodatnu zaštitu hrvatskog posavca.

(Hina) malj vkn

Pročitajte više