Izložba natječajnih radova za gradnju centra za socijalnu skrb u Sisku

Izložba natječajnih radova za izradbu idejnog arhitektonskog rješenja za novu zgradu sisačkog centra za socijalnu skrb otvorena je večeras u Galeriji ´Sv. Kvirina´ u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku.

Otvorivši izložbu, ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović rekao je da će Ministarstvo na građevnom zemljištu u Ulici Ivana Meštrovića u Sisku nasuprot Gradskoj tržnici Kontrobi izgraditi novu zgradu centra za socijalnu skrb.

Tako će se djelatnicima centra na oko 1000 četvornih metara prostora omogućiti bolji radni uvjeti, a korisnicima usluga socijalne skrbi dostojanstveniji i primjereniji tretman.

Gradnja će početi na jesen ove godine, za što je Ministarstvo rada i socijalne skrbi izdvojilo novac, a dovršetak se očekuje iduće godine, rekao je ministar. Sudionicima natječaja, posebno nagrađenima, čestitao je zanimljive i kreativne ideje za novu zgradu centra za socijalnu skrb te zahvalio gradu Sisku i gradonačelniku Dinku Pintariću na dobroj suradnji s Ministarstvom u ustupanju zemljišta za gradnju centra, rješavanju zemljišno-knjižnih i vlasničkih odnosa te uspješnoj provedbi javnog natječaja za izradbu idejnog rješenja.

Zemljište za novu zgradu dao je grad koji je raspisao i proveo natječaj za izradbu idejnog arhitektonskog rješenja, rekao je pročelnik gradske Službe prostornog uređenja i zaštite okoliša Mile Mikić. Na javni natječaj javilo se 12 autorskih timova iz cijele Hrvatske.

Ocjenjivački sud s prof. Ivan Crnković iz Zagreba na čelu prvu je nagradu na javnom natječaju i nagradu od 30 tisuća kuna dodijelio Lovorki Prpić i Miljenku Bernfestu iz Zagreba. Druga nagrada od 20 tisuća kuna pripala je Petru Miškoviću iz Rijeke, a treća od 10 tisuća kuna autorskom timu Mirni Busić iz Ogulina i Zdenku Selakoviću iz Karlovca.

Otkupljeni su i s pet tisuća kuna nagrađeni radovi Krešimira Koraka i Andreja Jakomina iz Zagreba, Valentina Jakovljevića iz Kutine, te zagrebačkog autorskog tima Petre Oreč, Tamare Stantić-Brčić i Ivane Kirin.

Pročitajte više