Izložba u povodu Dana policije

U povodu blagdana sv. Mihovila, zaštitnika hrvatske policije i Dana policije 29. rujna, u Ministarstvu unutarnjih poslova otvorena je danas izložba iz fundusa Muzeja policije u osnivanju.

Izložba prati Hrvatsku policiju od osnutka, njezin rad i sredstva kojima se služi, posebno razne odore hrvatske i stranih policija te drugih predmeta i dokumenata.

Otvarajući izložbu, načelnik Muzeja Željko Jamičić rekao je da Muzej ima oko 2000 izložaka od kojih je oko 60 posto katalogizirano. Istaknuo je da je Muzej sastavni dio projekta "Policija u zajednici" i dodao da je izložba otvorena za sve građane i organizirane skupine posjetitelja. Najavio je da će Muzej s popratnim sadržajima uskoro biti otvoren u zgradi Ministarstva.

Državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić je, čestitavši Dan policije, rekao da je povijest hrvatske policije neodvojiva od povijesti hrvatske države. Podsjetio je da je prva žrtva u Domovinskom ratu bio policajac te da je u Domovinskom ratu poginulo ukupno 714 policajaca. Ocijenio je da je muzejski projekt još jedan napor da se te zasluge ne zaborave.

Izložba u zgradi Ministarstva u Savskoj ulici otvorena je do 3. listopada, a posjet je, u tijeku radnog vremena od 8,30 do 16,30 sati, slobodan.

(Hina) xaš ydd

Pročitajte više