Iznad Rima padale krhotine Boeinga 787. Svjedok: "Padale su poput metaka"

Foto: Epa

KRHOTINE aviona koje su se ubrzo nakon polijetanja iz Rima odlomile sa zrakoplova Boeing 787 Dreamliner, padale su poput kiše metaka na okolno stambeno područje, javlja The Independent.

Na građane koji žive u blizini zračne luke ove su subote napadale stotine omanjih metalnih dijelova veličine oko 20 centimetara nakon što je zrakoplov norveške kompanije Norwegian poletio iz zračne luke Leonardo da Vinci – Fiumicino.

"Sličilo je na oluju čelika i željeza", ispričao je jedan stanovnik za lokalne novine Il Messaggero.

"Vrisnuo sam i potrčao u kuću", dodao je.

Oštećeni automobili i kuće

Na području Isola Sacra, koje se nalazi južno od grada i aerodroma, oštećeno je desetak automobila i kuća, a jedna osoba prijavila je lakše opekline.

"Komadi su padali poput metaka. Moja se košulja zapalila", ispričao je jedan svjedok.

Pokrenuta je službena istraga kako bi se utvrdilo što je uzrokovalo ovaj incident. Za sada se zna da je pilot odustao od planiranog puta za Los Angeles i da se zrakoplovom spustio natrag u Rim.

Pretpostavlja se da su krhotine pale s lijevog motora aviona, ali još nije poznato o kakvom se kvaru radilo i je li bilo opasnosti za 298 putnika koji su bili u avionu.

Glasnogovornica zrakoplovne tvrtke Norwegian izjavila je samo da postoje "naznake tehničkog kvara" i dodala da je zrakoplov sletio na sigurno.

Pročitajte više