Iznenada umro još jedan novinar u Kataru

Foto: Instagram/Gulf Times

DRUGI novinar iznenada je preminuo na Svjetskom prvenstvu u Kataru, 48 sati nakon što je američki izvjestitelj koji je dospio u medije jer je nosio LGBT majicu navodno preminuo od srčanog udara.

Khalid al-Misslam, katarski fotoreporter koji je radio za Al Kass TV, preminuo je jučer (u nedjelju). Okolnosti njegove smrti u ovom trenutku nisu jasne. Katarska novinska kuća Gulf Times objavila je na Twitteru: "Al-Misslam, Katarac, iznenada je preminuo dok je izvještavao o Svjetskom prvenstvu u nogometu u Kataru 2022. Vjerujemo u Allahovu milost i oprost prema njemu te njegovoj obitelji izražavamo najdublju sućut."

Vijest je potvrdila Al Kass TV, koja je samo kratko spomenula njegovu smrt u prijenosu uživo, bez iznošenja dodatnih detalja.

Dva dana ranije umro američki novinar

Podsjetimo, ova vijest dolazi nakon što je u petak objavljeno da je umro jedan od najpoznatijih američkih nogometnih novinara Grant Wahl dok je izvještavao sa Svjetskog prvenstva. Imao je 48 godina. Wahl je umro dok je pokrivao utakmicu četvrtfinala, navodi se u priopćenju Američkog nogometnog saveza, a mediji preciziraju da je preminuo tijekom susreta Argentine i Nizozemske. Uzrok smrti nije poznat.

"Cijela američka nogometna obitelj je slomljena zbog saznanja da smo izgubili Granta Wahla", stoji u priopćenju Saveza. "Zahvaljujemo Grantu na njegovoj ogromnoj predanosti i utjecaju na našu igru u Sjedinjenim Državama. Njegovo pisanje i priče koje je ispričao nastavit će živjeti", stoji u priopćenju, prenosi dpa.

Ranije tijekom turnira Wahla su katarske vlasti prozvale jer je nosio majicu duginih boja kako bi iskazao podršku LGBT zajednici. Istospolne veze su ilegalne u Kataru. Wahl je postao prvo nogometno pero Sports Illustrateda 2000. godine i vjerojatno najpoznatiji nogometni novinar u SAD-u. Napustio je Sports Illustrated 2020., ali je nastavio pratiti nogomet.

Jedna od njegovih posljednjih objava bila je o smrti radnika migranata u Kataru tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva i ravnodušnoj reakciji katarskih vlasti.

Pročitajte više