Iznervirani Šeks odbrusio Pusićki: Pa nećete vi mene podučavati!

OSIM što se bavi tumačenjima na rubu predskazanja, u vezi rješavanja ustavne tužbe Slavice Banić, koju su mediji prošlog tjedna protumačili kao prejudiciranje odluke Ustavnog suda, predsjednik Odbora za Ustav Vladimir Šeks opstruira i rad tog tijela, ne dajući oporbenim članovima očitovanje o toj tužbi.

Kad ga je HNS-ova Vesna Pusić optužila kako svoje mišljenje javnosti servira kao mišljenje spomenutog odbora, Šeks je poludio i izderao se na nju, rekavši joj kako ona nema što njega podučavati te da nije kvalificirana za to.

Šeks je prethodno tom, objasnio kako svoje zaključke temelji na izjavama predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec, koja je izjavila kako je ranije spomenuta tužba, u kojoj Banić Upravni sud tuži Ustavnom zbog poništenja njenog imenovanja na mjesto sutkinje Ustavnog suda, predmet od prioritetne važnosti.

Članovi Odbora na današnjoj sjednici razgovaraju s kandidatima za ustavne suce, točnije njih deset, a među njima se nalazi i Mato Arlović, koji bi se na ovaj način na velika vrata mogao vratiti u javnost, nakon dužeg mirovanja u politici  i povlačenja s SDP-ove liste na prošlim parlamentarnim izborima.

K.S.
Foto: Siniša Sunara/CROPIX

Pročitajte više