Izradio lažni dokument kako bi došao do grobnog mjesta

Foto: Google street view

POLICIJSKI službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom, za kojeg se sumnja kako je počinio kazneno djelo "Krivotvorenja isprave" i "Prijevara" na štetu 73-godišnjakinje.

Sumnja se da je prije listopada 2020. godine pribavio od druge osobe ili izradio sam lažni ugovor o pravu korištenja grobnog mjesta s datumom ovjere iz rujna 2020. godine. Vlasnica grobnog mjesta nakon toga mu je ustupila pravo korištenja grobnog mjesta na groblju na Mirogoju, u ulici Hermanna Bollea.

U ugovoru je navedeno da mu oštećena grobno mjesto ustupa trajno i bez naknade. Nakon toga osumnjičeni je u gradskom uredu uprave s lažnim prikazivanjem činjenica, prilažući taj ugovor kao vjerodostojan, doveo ovlaštene osobe u zabludu u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi i tako oštetio 73-godišnju vlasnicu grobnog mjesta.

Materijalna šteta zasad je neutvrđena. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijsku službenici su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Pročitajte više