Izrael: More na obalu izbacilo bačve pune eksploziva

IZRAELSKE su vlasti potvrdile da je more na obalu te zemlje izbacilo dvije bačve pune eksploziva za koji se pretpostavlja da je trebao biti isporučen islamskim militantnim brigadama, prenosi CNN.

Jedna je bačva pronađena u ponedjeljak na plaži u području Ashkelon, a druga nekoliko sati kasnije, također na plaži u blizini grada Ashdoda, potvrdile su izraelske policijske vlasti, koje su zajedno sa specijalnom protueksplozivnom jedinicom zatvorile plaže i jednu bačvu zbrinule, dok je eksploziv u drugoj bačvi kontrolirano detoniran na licu mjesta.

Islamske organizacije Al-Agsa Martyrs brigade i snage Nassera Salah al-Dina su na području Gaze izdale letak na kojem se preuzima odgovornost za slanje ukupno tri eksplozivne bačve na plaže Ashkelona i Ashdoda.

Policija je pregledala čitavo područje, no treća se bačva s eksplozivom u policijskim izvještajima ne spominje, a izraelske Obrambene snage u izjavi objavljenoj u ponedjeljak navode kako je nekoliko palestinskih grupa preuzelo odgovornost za prošlotjedni teroristički napad, u kojem su u moru oko dva kilometra udaljenom od bale Gaze detonirane dvije eksplozivne naprave.

Pokret Hamas je, prema pisanju lokalnih izraelskih medija, ranije najavljivao osvetu zbog smrti jednog od osnivača militantnog Hamasova krila Mahmouda al-Mabhouha, koji je umro prošloga tjedna pod još nerazjašnjenim okolnostima u Dubaiju, no sumnja se da je njegova smrt bila nasilna.

Pročitajte više