Izraelci u Gazi ubili dvanaest Palestinaca

IZRAELCI su u zračnim napadima u četvrtak ubili dvanaest Palestinaca, nakon što je u nekoliko zasjeda ubijeno 11 izraelskih vojnika, što je najteži udarac najmoćnijoj vojsci na Bliskom istoku u posljednje dvije godine.

Novi krug nasilja intenzivirao je raspravu zagovornika i protivnika plana premijera Ariela Sharona o povlačenju doseljenika iz Gaze, kojega su zaustavili tvrdolinijaši u njegovoj stranci Likud.

Očevici prenose da su dvije rakete pogodile okupljene Palestince u izbjegličkom kampu Rafah, usmrtivši sedam osoba u blizini mjesta gdje su militanti u srijedu digli u zrak izraelsko vojno vozilo. U tome je napadu poginulo pet vojnika.

Izraelski vojni izvor prenosi da su rakete ispaljene na militante koji su postavljali bombe. U drugom raketnom napadu na kamp nekoliko sati poslije ubijeno je pet Palestinaca, objavili su bolnički izvori. Vojska zasad nema komenara.

Još šest izraelskih vojnika poginulo je u utorak, kada je njihovo oklopno vozilo nagazilo na minu tijekom upada u predgrađe Gaze Zeitoun, jako uporište militanata.

(Hina) xbcav ysd

Pročitajte više