Izraelska kopnena vojska ulazi u Libanon, Hezbollah srušio izraelski F-16

IZRAEL je pokrenuo kopnene ofenzivu na Libanon. Još jutros su izraelske specijalne snage ušle na libanonski teritorij. Arapske televizijske mreže objavile su da je izraelski vojni zrakoplov F-16 srušen u istočnom Beirutu.

Vojni avion je oboren iznad Dahiye, dijela istočnog Beiruta gdje se nalazi sjedište Hezbollaha, prenosi Al Jazeera.

Tamošnje TV stanice prikazale su snimke ostatka srušenog aviona, no zasad nije poznato kako je on srušen te što se dogodilo s pilotom.

Glasnogovornik izraelske vojske (IDF-a), demantirao je da je srušen avion izraelskog ratnog zrakoplovstva: "Snimka za koju se tvrdi da prikazuje pad aviona vjerojatno je zabilježila pad i eksploziju projektila"

Asaf Shariv, glasnogovornik izraelske Vlade je izjavio kako su njihove snage ušle u Libanon.

Iz vojnog vrha su potvrdili kako je mala skupina izraelske vojske ušla u Libanon kako bi napala Hezbollah, ali da su se zatim vratile u Izrael, prenosi AP.

"Radilo se o maloj operaciji na ograničenom području, no ona je gotova." - kazali su u neimenovani vojni izvori.

Izrael je svoju vojsku poslao u južni Libanon, iako se vjeruje kako je područje minirano, te bi moglo biti mnogo žrtava.

Hezbollah je odmah odgovorio granatiranjem Haife, gdje se srušila stambena zgrada pogođena sa više projektila, a ruševinama je još neutvrđeni broj ozlijeđenih.

Iz luke u Haifi se vidi gusti i veliki oblak dima, a granate koje su promašile luku eksplodirale su na površini mora.

Sefad i Tiberias, gradovi na sjeveru Izraela, također su se našli na udaru topništva Hezbollaha, oobjavile su izraelske vlasti, ali tvrde kako u ovim napadima nije bilo ozlijeđenih.

Pročitajte više