Izraelska vojska ubila tri Palestinca u pojasu Gaze

IZRAELSKE snage ubile su u srijedu u borbama u pojasu Gaze tri Palestinca, dok su u zasebnom upadu u izbjeglički logor ranili najmanje 20 osoba, izvještavaju palestinski izvori i očevici..

Palestinski dužnosnici navode da su u razmjeni vatre, nedaleko židovskog naselja Netzarim, prerušeni izraelski vojnici, koji su do palestinske stražarske postaje došli u civilnom automobilu, ustrijelili dvojicu stražara i još dvojicu teško ranili.

Vojni glasnogovornik takve tvrdnje nije želio komentirati.

Nešto ranije izraelska je vojska oklopnim vozilima, koje su pratili helikopteri upala u izbjeglički logor Khan Younes, na jugu pojasa Gaze.

Glasnogovornik izraelske vojske potvrdio je upad u Khan Younes, opravdavajući ga potrebom prekidanja palestinskih minobacačkih napada na civilne i vojne ciljeve.

Po njegovim riječima na tom su području tijekom dana dvije granate pale su na židovsko naselje Morag, pri čemu nije bilo ozlijeđenih, dok je u minobacačkoj vatri ujutro ozlijeđeno deset izraelskih vojnika. Odgovornost za oba napada preuzelo je oružano krilo Hamasa, rekao je izraelski vojni glasnogovornik.

Bolnički dužnosnici navode da je u projektilskoj paljbi iz helikoptera "Apache" u Khan Younesu ozlijeđeno dvadesetak Palestinaca.

Očevici tvrde da je izraelska vojska prije povlačenja buldožerima srušila i četiri kuće u izbjegličkom logoru.

(Hina) am am

Pročitajte više