Izraelska vojska upala na Zapadnu obalu

NEKOLIKO sati nakon samoubilačkog palestinskog bombaškog napada u noćnom klubu u Tel Avivu, izraelska je vojska u subotu ujutro pokrenula svoju najveću raciju na Zapadnoj obali otkako je dogovoreno primirje s Palestincima i uhitila dvojicu braće počinitelja navedenog napada.

Bombaš samoubojica je prvo identificiran kao Abdulah Badran iz sela Deir-al Ghosona na Zapadnoj obali, nakon čega je izraelska vojska ušla u to selo i uhitila dvojicu njegove braće, javili su izraelski mediji. Izraelska je vojska potvrdila akciju, ali nije željela objaviti nikakve pojedinosti.

U samoubilačkom napadu u petak navečer u noćnom klubu u Tel Avivu ubijeno je četvero ljudi, a najmanje 50 je ozlijeđeno, objavila je izraelska policija. Bombaš samoubojica aktivirao je smrtonosnu napravu nešto prije ponoći, dok je gomila mladeži čekala na ulazak u klub, rekli su svjedoci. Unutrašnjost kluba je uništena, a oštećeni su i okolni restorani.

Odgovornost za atentat preuzeli su u anonimnim telefonskim dojavama

Islamski džihad i Brigade mučenika al-Akse, no službeni glasnogovornici obaju skupina u izjavama "Jeruzalem Postu" zanijekali su povezanost s napadom.

Teroristički akt prekinuo je nekoliko tjedana zatišja nakon što su 8. veljače palestinski predsjednik Mahmud Abas i izraelski premijer Ariel Sharon objavili prestanak nasilja između Palestinaca i Izraelaca.

Posljednji samoubilački napad Palestinaca na teritoriju Izraela dogodio se 1. studenoga prošle godine.



Pročitajte više