Izraelske snage tvrde da su ubile muškarca osumnjičenog za napad u Tel Avivu

Foto: Hina

IZRAELSKE snage objavile su kako su ubile arapskog napadača kojeg se sumnjiči da je na Novu godinu u kafiću u Tel Avivu ubio dvije osobe i taksista koji ga je potom odvezao u sjeverni dio grada, javlja BBC News.

Napadač je navodno praćen do džamije u svom rodnom gradu na sjeveru zemlje te ubijen u pucnjavi, javljaju lokalni mediji.

Ministar unutarnje sigurnosti Gilad Erdan kratko je komentirao da je napadač "neutraliziran". Zahvalio se izraelskim snagama sigurnosti i svima drugima koji su "sudjelovali u opsežnoj potrazi za podlim teroristom koji je prošlog tjedna izveo napade u Dizengoffu". Dodao je da je sretan što je velika potraga, tijekom koje ništa nije ostalo neprovjereno, urodila plodom.

Podsjetimo, u pucnjavi je ozlijeđeno sedmero osoba, a izrelski mediji prenijeli su prošli tjedan kako je za napad osumnjičeni Nashat Milhem iz arapskog grada Ar'are u sjevernom Izraelu, za kojega kažu da ima policijski dosje, da je bio priveden za napad na vojnika i da mu motivi nisu nacionalistički već posljedica mentalnih poremećaja zbog uživanja droge.

Pročitajte više