Izraelski avioni raketirali jug Gaze

IZRAELSKI vojni avioni raketirali su danas južni dio pojasa Gaze u znak odmazde zbog projektila koji su na teritorij Izraela ispalili palestinski militanti, izvijestio je danas britanski BBC.

U izvješću se navodi da je raketirano područje oko zračne luke "Jaser Arafat" u blizini grada Rafah na jugu Gaze, no za sada nema informacija o žrtvama.

Predstavnici palestinske organizacije Hamas, koja je na vlasti u pojasu Gaze, izjavili su da su prekinuli s raketiranjem izraelskog teritorija, no neke su druge palestinske organizacije, na koje Hamas nema dovoljno jak utjecaj, nastavile s ispaljivanjem projektila prema Izraelu.

Izraelske obrambene snage navode kako je tijekom ove godine više od 20 raketa i minobacačkih projektila ispaljeno na izraelske gradove uz granicu s Gazom, no tvrde da je većina njih promašila cilj.

Izraelski vojni krugovi potvrdili su da su u posljednjih nekoliko mjeseci izveli više zračnih napada uglavnom na tunele koje krijumčari koriste za šverc robe u pojas Gaze, koji izraelske snage drže u blokadi od sredine 2007. godine.

Pročitajte više