Izraelski naseljenici palili palestinske kuće i polja na Zapadnoj Obali



GRUPA naoružanih izraelskih naseljenika upala je danas u palestinsko selo u blizini grada Nablusa na Zapadnoj Obali, paleći poljoprivredne površine i kuće, objavila je kineska agencija Xinhua.

Oko 150 izraelskih naseljenika upalo je u palestinsko naselje Houwara, zapalivši oko dva hektara poljoprivrednih polja, ali i veći broj kuća i automobila. Palestinci su se obranili bacajući na napadače kamenje, nakon čega su se Izraelci povukli i vratili u svoje naselje, a na napadnuto su se područje razmjestile izraelske vojne snage. Xinhua prenosi izjave palestinskih stanovnika, koji tvrde da su izraelski naseljenici već treći puta ovoga tjedna napali selo Houwara. Nema informacija o eventualnim žrtvama najnovijeg napada.

Ranije danas palestinski su izvori potvrdili da je izraelska vojska u gradovima Ramallah, Jenin, Bethlehem i Salfeet na Zapadnoj Obali provela nekoliko racija, tijekom kojih je uhitila devet Palestinaca

Racije na Zapadnoj obali su, prema istom izvoru, svakodnevna pojava nakon zaustavljanja mirovnih pregovora između Izraela i Palestinske samouprave (PNA), koji su prekinuti zbog spora oko širenja izraelskih naselja u tom području.

Pročitajte više