Izraelski vojnici ubili palestinskog dječaka

IZRAELSKI vojnici ubili su u utorak na Zapadnoj obali 9-godišnjeg palestinskog dječaka tijekom sukoba s prosvjednicima koji su ih gađali kamenjem, objavili su palestinski liječnici, a prenosi Reuters.

U pojasu Gaze, izraelski vojnici ubili su dva palestinska militanta u blizini židovskog naselja, prenose izraelski i palestinski izvori.

Vojnici su u Nablusu na Zapadnoj obali, tragajući za militantima i radionicama za proizvodnju eksploziva, otvorili vatru na skupinu prosvjednika, ubivši 9-godišnjeg Khaleda al-Ostu.

Palestinski liječnici kažu da je upucan u srce.

Komentirajući incident u Gazi, izraelska vojska je objavila da su vojnici zapucali na dvojicu militanata koji su se približavali izbjegličkom naselja Atzmona i nosili nešto nalik eksplozivnim napravama. Kako prenosi agencija France presse glasnogovornik izraelske vojske objavio je naknadno da su pronašli dvije rakete zemlja-zemlja u radionici za izradu oružja u Nablusu, te da se radi o raketama sličnima modelu Qassam koji se ispaljuje s pojasa Gaze.

Također je pronađeno i drugo oružje, kao jurišne puške i streljivo u izbjegličkom logoru blizu Beit Ein Elma, rekao je isti izvor.

Pročitajte više