Izrešetao splitski noćni klub s čak 30 metaka iz strojnice, snimile ga kamere

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

POLICIJA je jutros izvijestila o pucnjavi na ugostiteljski objekt u Splitu.

"Policija je u prvim satima petka krenula u potragu za osobom koja je u 3.50 sati pucala iz vatrenog oružja po ugostiteljskom objektu u Splitu. U vrijeme pucnjave u ugostiteljskom objektu bila je jedna osoba, no nije ozlijeđena. Napon pucnjava je za sada nepoznata osoba pobjegla", rekli su nam u policiji.

Kako Index doznaje, riječ je o noćnom klubu Moon bar koji je u Splitu otvoren prošle godine. Dva nepoznata počinitelja su došli pred sjevernu stranu kafića. Jedan od njih je staklena vrata i prozore objekta izrešetao s čak 30 metaka iz strojnice 'Škorpion'. Potom su pobjegli.

U objektu se tada nalazio noćni čuvar. Ipak, prošao je neozlijeđen.

Policijska ekipa za očevid je jutros izuzela sve tragova koji bi mogli uputiti na počinitelje, a šteta se sanira. Izuzeti su i svi tragovi koji bi mogli uputiti na počinitelje. Njih je pak, kako doznajemo, snimio i video nadzor.

Snimljeni kamerom video nadzora


Ovo nije prvi put da je u tom klubu došlo do problema. Na otvaranju sezone u listopadu je nepoznata osoba dojavila o bombi, što se ipak pokazalo lažno. Istog dana je na lokal pucano iz pištolja, a ni tom prilikom nitko nije bio ozlijeđen. Policija do danas nije riješila taj slučaj.

Vlasnik kafića je pak za Index rekao da je šokiran. Nije mu jasno tko ih drži na piku. Tvrdi da rade dobro, da se ne bave se ničim lošim, te da ne zna tko stoji iza napada. Radit će danas sasvim normalno, kaže nam.

U Splitu je ove zime poplava kriminala. Svako malo gore automobili, zapaljen je i ugostiteljski objekt na splitskim Bačvicama, a više puta se pucalo, napadalo noževima i premlaćivalo.

Pročitajte više