Izvanredna skupština demokratskog Saveza Hrvata u Vojvodini

U SUBOTICI će se u nedjelju održati izvanredna izborna Skupština Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, druga ovog mjeseca, na kojoj bi definitivno trebalo biti riješeno pitanje predsjednika stranke.

Dosadašnjem predsjedniku DSHV-a, Beli Tonkoviću, na izvanrednoj Skupštini stranke 6. srpnja, uvjerljivom je većinom izglasano nepovjerenje, pa za dobar dio članstva on više nije čelnik DSHV-a.

Tonković, međutim, odbija priznati odluke izvanredne skupštine, nazivajući je "običnim skupom jedne frakcije DSHV-a", i traži da se o njegovoj ali i o smjeni svih ostalih čelnika DSHV-a raspravlja na Izbornoj izvanrednoj skupštini koju je sazvao 20. ovog mjeseca u Subotici.

Iako su mu prije dva tjedna izglasali nepovjerenje izaslanici DSHV-a, na poziv predsjednika subotičke podružnice i glavnog Tonkovićevog protivnika Martina Bačića, nazočit će i nedjeljnoj skupštini kako bi u Tonkovićevoj nazočnosti potvrdili ranije donijetu odluku.

Jedan od glavnih inicijatora Tonkovićeve smjene Martin Bačić ističe kako će priznati svaku odluku izaslanika koju oni budu usvojili u nedjelju. Bačić kaže i da osobno nije zainteresiran za mjesto predsjednika stranke, te dodaje da bi na to mjesto umjesto Tonkovića trebao doći neki mlađi političar, član DSHV-a.

Prema neslužbenim informacijama, Tonković je pripravan povući se i na svoju dosadašnju dužnost dovesti Slavena Dulića, tridesetogodišnjeg dopredsjednika DSHV-a koji mu je ostao vjeran suradnik.

Budući da je Tonković na službenom putu, od njega se nije mogla dobiti potvrda tih informacija, dok je Bačić rekao da je za njega takvo kadrovsko rješenje neprihvatljivo.

(Hina) js sd

Pročitajte više