IZVJEŠĆE DRŽAVNOG CENTRA ZA OBAVJEŠĆIVANJE O STANJU VODOSTAJA U 12 SATI

Vodostaj Mure kod Murskog Središća jutros oko 9 sati prešao je razinu 360 centimetara te su uspostavljene mjere izvanredne obrane od poplave na dionici GribineVološčak Goričan, i redovite mjere na dionici Vološčak GoričanLegrad, no vodostaj trenutačno stagnira na 363 centimetara, ističe se u izvješću Državnog centra za obavješćivanje od 12 sati.

Vodostaj Une je u porastu, a od 12 sati proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave za područje Hrvatska Kostajnica-Dubica-Divuša-Dvor-Gvozdansko.

Kod Kuljana jutros se izlila rijeka Una na državnu cestu D-47 te je od 7,30 sati ta cesta zatvorena za promet. Promet se odvija obilazno: Divuša-Jovac-Kuljani.

U okolici Varaždina na području Ivanca, voda se povukla i ceste su otvorene za promet. Cesta Beletinec-Novi Marof još je zatvorena, ali voda se i ondje povlači.

Vodostaj rijeke Gline stagnira, ali je zbog izlijevanja zatvorena županijska cesta Glina-Obljaj i lokalna cesta Glina-Skela.

Redovite mjere obrane od poplava su na Savi kod Crnca i Jasenovca, na Kupi kod Jamničke Kiselice i na Uni kod Kostajnice.

Vodostaji Save i Kupe uzvodno od Zagreba i Karlovca su u opadanju, a nizvodno se bilježi porast kod Jasenovca, oko 1 centimetar na sat, te je u 12 sati iznosio 783 centimetara.

Pripremno stanje obrane od poplava uspostavljeno je na Dunavu kod Batine i Dalja, na Savi kod Jasenica II, Zagreba, Rugvice, Mačkovca, Davora, Slavonskog Broda, Slavonskog Šamca i Županje, na Kupi kod Karlovca, na Korani kod Veljuna, na Krapini kod Kupljenova i na Česmi kod Čazme.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više