Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra MUP-a o požarima

DRŽAVNI vatrogasno operativni centar MUPa u Divuljama izvijestio je rano večeras o nekoliko požara u Šibenskokninskoj i Splitskodalmatinskoj županiji.

Županija šibensko-kninska:

Požar na predjelu Dolac, na šibenskom području, traje već četvrti dan. Kao pomoć u gašenju domaćim gasiteljima upućeno je još 20 vojnika i šest vatrogasaca Interventne vatrogasne postrojbe MUP-a iz Šibenika. Do sada je izgorjelo oko 60 hektara niskog raslinja i šume. Na terenu je trenutačno 34 vatrogasca, a u lokaliziranju požara od 17,20 sati pridružila su se i dva protupožarna zrakoplova kanadera.

Požar na području Skradina kod Krive Drage koji je planuo danas oko 14 sati, stavljen je pod nadzor oko 16,10 sati. Izgorjelo je oko 4,5 hektara niskog raslinja i borove šume, a u gašenju požara sudjelovalo je 11 vatrogasnih vozila i 49 gasitelja iz Vodica, Skradina, Zatona, Dubravica, Šibenika i Brodarica kojima je pomogao i protupožarni zrakoplov kanader.

Županija splitsko-dalmatinska:

Požar koji se prije četiri dana proširio iz Federacije Bosne i Hercegovine na području Vrgorca, samo je djelomice aktivan na krajnjem sjeverozapadu gdje požar prelazi hrvatsku državnu granicu.

Na požarište je upućeno 20 vojnika i 10 vatrogasaca Interventne vatrogasne postrojbe MUP-a iz Divulja te jedan Air Traktor. Do sada je s obje strane granice izgorjelo raslinje na oko 400 hektara.

Požar kod mjesta Lučani, na sinjskom području, koji je buknuo jučer oko 6 sati, pogašen je jutros u 8 sati. U gašenju požar sudjelovalo je 60 gasitelja iz Sinja, Dugopolja, Muća, Klisa, JVP Split i Hrvatskih šuma te jučer tijekom cijelog dana i dva kanadera. Izgorjelo je nisko raslinje na oko 30 hektara teško pristupačnog terena.

Požar na području Lečevice koji je izbio danas oko 15 sati, stavljen je pod nadzor gasitelja oko 17 sati. Izgorjelo je oko 10 hektara niskog raslinja i borova. U gašenju požara sudjelovalo je osam vatrogasnih vozila i 28 gasitelja iz Splita, Gomilice, Kaštela, Mladosti i Jastrebarskog kojima su pomogla i tri protupožarna zrakoplova kanadera.

Pročitajte više