Izvješće državnog vatrogasnog operativnog centra MUP-a

POŽAR koji je nastao jučer u poslijepodnevnim satima između Gračaca i Gospića, na brdu Resnik, lokaliziran je u 13 sati, priopćio je večeras Državni vatrogasni centar.

Izgorjelo je oko 150 hektara niskog raslinja i hrastove šume. U dežurstvu na požarištu ostaje 25 vatrogasaca i djelatnika Šumarije s četiri vozila.

Požar na području Gornje Murvice, koji je izbio u 14 sati, lokaliziran je u 15,30. Požar je gasilo 25 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zadra i Dobrovoljne vatrogasne postrojbe Pljusak sa šest vozila, a izgorjelo je oko 20 hektara niske hrastove šume.

Oko 12.30 sati na području mjesta Gornji Orah kod Vrgorca iz Federacije Bosne i Hercegovine proširio se požar niskog raslinja. Duljina fronte požara iznosi oko 2,5 kilometara. Požar ne ugrožava mjesta Brljevići, Orah, Bilići i Jelavići koji su oko 2 kilometra istočno od Vrgorca. Požar je u 19.30 sati lokaliziran u hrvatskom pograničnom području, dok je u Federaciji Bosne i Hercegovine još uvijek aktivan. Na mjestu požara nalazi se 29 vatrogasaca sa šest vozila, a do sumraka djelovat će jedan kanader i dva izviđačko-navalna zrakoplova "zračni traktor". Vatrogasne snage tijekom noći će dežurati uz požarište, kaže se u priopćenju Državnog vatrogasnog centra.

Pročitajte više